Praktijk voor haptotherapie
 
Miranda van Soest

 
Haptotherapie Zwangerschapsbegeleiding Relatietherapie De therapeut Kosten-vergoedingen Contact
 


 

 


 

 

 Voorbeeldsessie 1: Contact

Tijdens de eerste sessie beginnen we met een inleidend gesprek over hoe de zwangerschap tot dan toe is verlopen. Ik stel een aantal vragen, bijvoorbeeld is dit de eerste zwangerschap, weten jullie al waar de bevalling zal plaatsvinden, ben je van plan borstvoeding te geven, vinden de controles plaats bij de verloskundige of de gynaecoloog, gaan jullie ook andere vormen van begeleiding doen etc.

Tevens zal ik vragen waarom jullie voor haptonomie hebben gekozen, wat jullie verwachtingen zijn, en of ik daar bij aan kan sluiten.

Dan nodig ik de partner uit om op de bank (het is een bed, maar in de haptonomie noemen we dat de behandelbank) te gaan liggen en ik laat hem aan zijn rug voelen hoe hij zelf verschillend reageert op verschillende manieren van aanraken. Zo wordt het voor jou als partner duidelijk hoe je straks de buik, en dus de baby kunt aanraken, hoe je contact kunt maken met je baby.

Dan gaat de moeder op haar rug op de bank liggen en zal ze eerst zelf haar handen op haar buik leggen om de baby te laten voelen dat ze er is. Vervolgens raakt de partner de buik aan om de baby uit te nodigen naar hem toe te komen. De baby is heel sensitief in het voelen: naar een uitnodigende, tedere, omvattende aanraking zal een baby zich toewenden, van een dwingende, zakelijke, prikkende aanraking zal de baby zich afwenden.

 

             

 

Home

 


 

Zwangerschapsbegeleiding
 

Hoe werkt het ?

 
Voorbeeldsessie 1
 
Voorbeeldsessie 2
 
Voorbeeldsessie 3
 
Voorbeeldsessie 4
 
Voorbeeldsessie 5

 

Voorbeeldsessie 6

 

 

Lid VVH

 

 

 

Copyright 2006 - 2013 Miranda van Soest | m.soesthaptonomie@upcmail.nl

   


KvK - nummer: 34338932
AGB - praktijkcode: 90(0)14493
AGB - Zorgverlenercode Haptotherapeut: 9035609
VVH - registratienummer: 484A