Praktijk voor haptotherapie
 
Miranda van Soest

 
Haptotherapie Zwangerschapsbegeleiding Relatietherapie De therapeut Kosten-vergoedingen Contact
 


 

 


 

 

  

Voorbeeldsessie 3: Ontspanning

In de derde sessie staat ontspanning centraal. Hiermee bedoel ik de ontspanning in de zin van het zacht maken van de benen, de bekkenbodem en de buik. Bijvoorbeeld bij harde buiken werkt dit heel verzachtend.

Ik begin hiermee meestal weer op de bank, waar we veel aandacht aan de benen besteden, met ook al een link naar de bevalling toe. Ik laat je voelen hoe je je buik, je benen en je bekkenbodem kunt loslaten en verzachten, en ik leer je partner ook hoe hij je daarbij kan helpen.

Ik laat je voelen hoe je met pijn tijdens de bevalling kunt omgaan, en laat dan ook weer aan je partner voelen, hoe hij je kan ondersteunen bij de pijn.

Ik gebruik ook vaak een grote bal om op te gaan zitten. Hierop kun je goed verzachten en ontspannen, zonder dat je passief wordt. Wat ook veel duidelijk kan maken is bij je partner op schoot gaan zitten.

Een heel prettige houding is ook om op je zij te gaan liggen terwijl je partner je buik, en dus de baby in zijn handen draagt. Vaak gaat de baby dan ook echt in zijn handen liggen, en als moeder ben je even het gewicht van je buik kwijt.

 

             

 

Home

 


 

Zwangerschapsbegeleiding
 

Hoe werkt het ?

 
Vootbeeldsessie 1
 
Voorbeeldsessie 2
 
Voorbeeldsessie 3
 
Voorbeeldsessie 4
 
Voorbeeldsessie 5

 

Voorbeeldsessie 6

 

 

Lid VVH

 

 

 

Copyright 2006 - 2013 Miranda van Soest | m.soesthaptonomie@upcmail.nl

   


KvK - nummer: 34338932
AGB - praktijkcode: 90(0)14493
AGB - Zorgverlenercode Haptotherapeut: 9035609
VVH - registratienummer: 484A