Praktijk voor haptotherapie
 
Miranda van Soest

 
Haptotherapie Zwangerschapsbegeleiding Relatietherapie De therapeut Kosten-vergoedingen Contact
 


 

 


 

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is een therapievorm die je in contact brengt met je gevoelens, daar waar die afgesloten geraakt zijn; die je begeleidt in het luisteren naar en dragen van die gevoelens.  

De vraag naar het voelen staat in de haptotherapie centraal. Hoe kun je omgaan met wat je voelt? Wat zijn je patronen en hoe sta je in het leven? Kun je jezelf  aan de ander laten zien, laten voelen? Kun je de ander zien en ervaren in openheid, zonder oordeel, zonder de ander te willen veranderen? Kun je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en ontwikkeling? De gesprekken, oefeningen en aanraking geven je inzicht en begeleiden je om meer te gaan leven vanuit een geļntegreerd voelen, denken en doen. Het voelen, in contact met jezelf en de omgeving krijgt weer een plaats.  

Een gesprek kan ondersteunend en inzichtgevend zijn maar `t is niet altijd genoeg. Het gevoel lijkt een eigen weg te gaan, los van verstand, wil en handelen. Gevoelens zijn te herkennen in je lichaam. Je lichaam laat je actief voelen wat er leeft aan emoties. In de directe aanraking is die reactie het best te voelen en dat helpt je om ook in het dagelijks leven gevoelsreacties te gaan herkennen. Deze bewustwording helpt je om nu ook vanuit je gevoel tot handelen te komen. Je kunt dan keuzes gaan maken die bij je passen. Alles wat de haptotherapie aanbiedt is bedoeld om je open te stellen voor contact met jezelf en van daaruit met de omgeving. Haptotherapie kan je zo helpen weer krachtiger in het leven te gaan staan, weer balans te brengen in gevoel en verstand zodat je keuzes maakt die bij jou passen. 

                   

 

Home

 


 

Wat is Haptotherapie

 

Waarom Haptotherapie

 

Wanneer Haptotherapie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lid VVH

 

 

 

Copyright © 2006 - 2013 Miranda van Soest | m.soesthaptonomie@upcmail.nl

   


KvK - nummer: 34338932
AGB - praktijkcode: 90(0)14493
AGB - Zorgverlenercode Haptotherapeut: 9035609
VVH - registratienummer: 484A