Miranda van Soest

Mijn naam is Miranda van Soest. Mijn opleiding tot haptotherapeut heb ik gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) te Berg en Dal. Voordat ik met mijn studie haptotherapie begon, heb ik Sociale Wetenschappen aan de UVA gestudeerd.

In mijn werk als haptotherapeut in Amsterdam merkte ik gaandeweg dat het begeleiden van volwassenen mij de meeste voldoening geeft en daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om mensen op heel wezenlijk en persoonlijk niveau te kunnen begeleiden. Binnen de haptotherapie heb ik een weg gevonden om heel concreet en doelgericht te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Daarbij zijn toewijding, sensitiviteit en betrokkenheid in een ontspannen sfeer belangrijke ingrediënten. Ruim 16 jaar werk ik inmiddels in mijn praktijk aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Haptotherapie in deze tijd

Burn-outs, toenemende werkdruk, een jachtig leven zijn omstandigheden van deze tijd. Haptotherapie kan een uitkomst bieden.

Stressvolle situaties nemen je vaak helemaal in beslag. De oorzaken kunnen verschillend zijn, de uitwerking is vaak hetzelfde: je kunt er moeilijk afstand van nemen en kunt slecht ontspannen. Ook extreme vermoeidheid, een verminderd gevoel van eigenwaarde en je terugtrekken uit sociale contacten zijn enkele symptomen die daarmee gepaard kunnen gaan. 

Haptotherapie kan dan uitkomst bieden, het zorgt voor voelbaar resultaat. Het zorgt er voor dat je werkelijk in contact komt met jezelf, je situatie en je omgeving. Haptonomie leert je voelen dat je lichaam je veel vertelt over wat je wilt en wat je kompas is. Over wat goed voelt en wat niet, zodat je daar naar kunt handelen.

Visie

Haptotherapie brengt denken, voelen en handelen in balans, zodat wat je voelt richting geeft aan je handelen en niet je gedachtes of wat de omgeving van je verwacht. Daardoor bied je stressvolle situaties beter het hoofd. Het leven begint pas als je er voor kiest het volledig te (be)leven.

Het leven begint pas

als je er voor kiest

het volledig te (be)leven

Ervaringen

"Ik ben bij Haptotherapie Amsterdam terecht gekomen op een moment in m'n leven dat mijn gedachten en gevoelens waren vastgelopen. De sessies met Miranda hebben me enorm geholpen om op een heel organische manier weer rust terug te vinden en in contact met mezelf en mijn omgeving te komen"

Wim (41 jaar)

"Mijn hele leven deed ik alles op wilskracht. Ik dacht dat dit de weg was om dingen te bereiken. Vol gas geven, no matter what. Totdat mij lichaam ‘ho’ zei en ik alles uit mijn handen moest laten vallen. In de therapie bij Miranda kon ik over alles praten, leerde naar mijn gevoel te gaan en deze te uiten en naar signalen van mijn lichaam te luisteren. Ik had namelijk lange tijd moeite met het échte vóelen van mijn eigen lichaam. Miranda’s begeleiding was zeer waardevol en gaf mij letterlijk ruimte . In alle openheid werden “pijnpunten” aangeraakt met veel betrokkenheid en compassie"

Lucas (44 jaar)

"Ik kamp al jarenlang met rugklachten (hernia). Daarnaast heb ik een gezin met jonge kinderen, een fulltime baan en een druk sociaal leven. Ik ben in de basis geneigd mijn (fysieke) klachten te negeren en “niet te zeuren en gewoon door te gaan”. Miranda heeft mij via haptotherapie weer laten inzien dat mijn rugklachten niet alleen fysiek van aard zijn, maar ook stress gerelateerd kunnen zijn. Het feit dat ik geen aandacht aan dat “buikgevoel” van stress en onrust gaf, maakte de fysieke klachten alleen maar erger. Door een tiental sessies bij Miranda herken ik het gevoel beter en kan ik sneller acteren door aan de bel trekken en rust te pakken.  Ik ben een zeer rationeel persoon, dus in eerste instantie stond ik wat argwanend tegenover haptonomie. Miranda is rustig, herhaalt waar nodig en koppelt af en toe ook wat theorie aan de sessies. Dat was heel fijn, omdat ik voornamelijk keuzes in mijn hoofd maak. Ik heb absoluut zeer veel winst behaald in mijn doelstellingen die ik vooraf met Miranda had opgesteld"

Emma (34 jaar)

"Miranda heeft mij geholpen weer in balans te komen na een moeilijke periode. Door haar natuurlijke oprechtheid en interesse, onze gesprekken en de haptotherapie zelf"

René (31 jaar)

"Haptotherapie is voor mij een fijne combinatie van over mijn gevoelens praten en in de praktijk met de behapbare adviezen van Miranda aan de slag gaan. De therapie heeft mij geleerd mijn gevoelens toe te laten en ernaar te luisteren. Miranda heeft mij middels praktische tips geleerd hoe ik wat vaker mijn hoofd 'uit kan zetten' en te handelen op basis van mijn gevoelens. Miranda is een erg lieve, zorgzame en fijne therapeute bij wie ik me gelijk veilig en op mijn plek voelde"

Femke (27 jaar)

"De therapie heeft me geholpen om meer in het nu te zijn en te aarden. Ik zat veel in het hoofd en tijdens de therapie heb ik geleerd om meer in mijn lijf te zitten. Ik kan hierdoor ook beter ontspannen. Verder heeft de therapie mij handvaten gegeven om beter om te gaan met o.a. stresssituaties op het werk en heb ik bepaalde patronen leren doorbreken. In de eerste periode na de geboortes van onze kinderen kon ik door de sessies weer meer tot mezelf komen en niet alleen gefocust zijn op alle nieuwe indrukken. Leren ontspannen en leren aanvaarden dat alle gevoelens OK zijn en hier niet over te oordelen. De aanrakingen heb ik altijd heel erg prettig gevonden en gaven mij direct ontspanning. Miranda is heel prettig en open. Geeft geen oordeel. Ik voelde me zeer op mijn gemak bij haar en heb veel gehad aan haar inzichten en handvaten die ze mij heeft geboden"

Doreen (37 jaar)

"Tijdens de behandelingen kon ik ruimte geven aan mijn gevoel, dat ging daarbuiten even niet, door een lastige situatie en een druk leven. Hierdoor kwamen mijn gevoel en ratio meer op één lijn en voelde ik me zekerder van mezelf. Dat zorgde weer dat ik met meer zelfvertrouwen keuzes kon maken en mezelf minder hard veroordeelde. Miranda luistert goed zonder te oordelen en laat je zelf achter antwoorden komen in een veilige omgeving"

Robin (33 jaar)

“De sessies bij Miranda waren zeer waardevol, ik kon over alles praten, in openheid waarin zware dingen wezenlijk aangeraakt werden met veel betrokkenheid en compassie”

Diana (39 jaar)

"Ik voelde mij heel welkom en veilig in de praktijk bij Miranda en ik vond het fijn hoe ze te werk ging naar aanleiding van doelstellingen. De sessies bestonden uit twee elementen: zowel het fysieke als mentale deel. Dat maakt dat ik mijn lichaam beter heb leren begrijpen. Zij kon mij heel duidelijk laten (door)voelen, en een spiegel voorhouden en voelde goed aan waar ik (meer) behoefte aan had. Ik vond het heel fijn en waardevol om op deze manier meer op mezelf te kunnen vertrouwen en de tools die zij aan heeft aangereikt in het dagelijks leven te gebruiken"

Anandi (28 jaar)

“Miranda heeft mij geleerd en laten ervaren om dichterbij mijn gevoel te komen om vanuit hier met meer vertrouwen en overtuiging in het leven te staan”

Chris (42 jaar)

“Ik denk nog vaak terug aan de sessies met Miranda, het is voor mij zo’n verrijking geweest en nog steeds vallen er zo nu en dan kwartjes. Het heeft mijn leven op zoveel manieren een positieve draai gegeven en daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor.“

Mirthe (36 jaar)

“Door de haptonomie-sessies en de liefdevolle aandacht van Miranda slaap ik veel beter, heb ik een oprechter en intenser contact met de mensen om me heen en maak ik veel beter gebruik van mijn kracht en talenten. Haptonomie zorgt ervoor dat er een scala aan gevoelens boven komt waarvan je je totaal niet bewust was. Eenmaal aan de oppervlakte kun je er mee omgaan, jezelf troosten en geruststellen bijvoorbeeld. De steun en liefdevolle aandacht van Miranda is hierbij helend. Het herstelt het contact met je gevoel waardoor het (weer) een betrouwbaar kompas kan zijn. “

Shura (60 jaar)

"Ik ben bij Miranda van Soest gekomen omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Voelde me onzeker over hoe ik in het leven stond. Ik had bijwerkingen van medicijnen die maakte dat ik vaak trilde. Toen ik bij Miranda kwam had ik geen ruimte meer en stapte voortdurend in dezelfde valkuilen. Daar kwam de chronische ziekte Lupus in fase IV bij en de laatste 10 jaar ook nog epilepsie bij. Ik stond niet open om erover te praten om mezelf te beschermen. Maar met Miranda ging praten ineens heel makkelijk en mijn angsten werden minder door de inzichten en handvatten die ik van haar kreeg. Miranda is zeer professioneel, respectvol, luistert goed en heeft een groot hart. Met haar mooie liefdevolle stem kreeg ik goede tips om naar mijn basis te komen. Er kwam ruimte voor mijzelf en kon dat ook toepassen in mijn leven.“

Patricia (45 jaar)

“Ik heb me vanaf het eerste contact prettig en veilig gevoeld bij Miranda, en de manier waarop de haptotherapie verliep. De therapie heeft mij enorm geholpen, ik heb mezelf beter leren kennen en geleerd te luisteren naar mijn lichaam en mijn gevoel. Het feit dat ik nu dichter bij mezelf sta, patronen in mijn karakter en leven herken en daarop kan inspelen merk ik dagelijks en ervaar ik als zeer waardevol. Ook het (leren) ontspannen, de (ademhalings)oefeningen en de rust die dat met zich mee brengt vind ik prettig, een uurtje alleen voor mezelf en mijn lichaam en geest, heel fijn!”

Ellen (46 jaar)

“In eerste instantie wist ik niet goed wat precies te verwachten van haptonomie, ik hoopte vooral dat het mij verder ging helpen. Bij Miranda voelde ik mij meteen op mijn gemak. Van haar heb ik via verschillende sessies geleerd om heel goed naar je eigen (onderbuik)gevoel te luisteren. Nu zitten mijn gedachtes en gevoel veel meer op één lijn.”

Silke (27 jaar)

“Ik heb na een aantal sessies met Miranda ervaren hoe ik meer ruimte voor mezelf kan creëren en wat voor een verademing (letterlijk) dat geeft. Miranda was mijn gids, die haar begeleiding steeds weer opnieuw afstemde op waar ik was in het proces. Professioneel, warm en doortastend." "Een cadeau aan mezelf  en een aanrader voor iedereen, die zijn gevoelswereld wil verrijken.“

Marie-José (50 jaar)

"Haptonomie is voor mij dichter bij jezelf komen. Het is soms lastig om op je eigen pad te blijven door alle ruis die je in het leven tegen kan komen. Miranda is iemand die op een hele prettige, natuurlijke manier je door het woud aan paden kan begeleiden. Zij straalt van nature rust en balans uit. Ze laat je je eigen weg kiezen, door je dichter bij je gevoel te brengen en dit zonder een zweverige aanpak."

Anouk (45 jaar)

“Een aantal maanden geleden kwam ik via via bij de praktijk van Miranda binnengelopen. Herstellende van een burn out en vastberaden om één en ander te veranderen in mijn leven om herhaling te voorkomen. Miranda heeft mij geleerd om mijn gevoel en verstand beter met elkaar te laten communiceren. Miranda is een warm mens waarbij ik mij openlijk kon uiten en alles bespreekbaar was. Ze heeft mij de handvatten aangereikt om de toekomst weer vol zelfvertrouwen en plezier tegemoet te treden!"

Trudy (36 jaar)

Miranda van Soest

Mijn naam is Miranda van Soest. Mijn opleiding tot haptotherapeut heb ik gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) te Berg en Dal. Voordat ik met mijn studie haptotherapie begon, heb ik Sociale Wetenschappen aan de UVA gestudeerd.

In mijn werk als haptotherapeut in Amsterdam merkte ik gaandeweg dat het begeleiden van volwassenen mij de meeste voldoening geeft en daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om mensen op heel wezenlijk en persoonlijk niveau te kunnen begeleiden. Binnen de haptotherapie heb ik een weg gevonden om heel concreet en doelgericht te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Daarbij zijn toewijding, sensitiviteit en betrokkenheid in een ontspannen sfeer belangrijke ingrediënten. Ruim 16 jaar werk ik inmiddels in mijn praktijk aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Haptotherapie in deze tijd

Burn-outs, toenemende werkdruk, een jachtig leven zijn omstandigheden van deze tijd. Haptotherapie kan een uitkomst bieden.

Stressvolle situaties nemen je vaak helemaal in beslag. De oorzaken kunnen verschillend zijn, de uitwerking is vaak hetzelfde: je kunt er moeilijk afstand van nemen en kunt slecht ontspannen. Ook extreme vermoeidheid, een verminderd gevoel van eigenwaarde en je terugtrekken uit sociale contacten zijn enkele symptomen die daarmee gepaard kunnen gaan. 

Haptotherapie kan dan uitkomst bieden, het zorgt voor voelbaar resultaat. Het zorgt er voor dat je werkelijk in contact komt met jezelf, je situatie en je omgeving. Haptonomie leert je voelen dat je lichaam je veel vertelt over wat je wilt en wat je kompas is. Over wat goed voelt en wat niet, zodat je daar naar kunt handelen.

Het leven begint pas

als je er voor kiest

het volledig te (be)leven

Visie

Haptotherapie brengt denken, voelen en handelen in balans, zodat wat je voelt richting geeft aan je handelen en niet je gedachtes of wat de omgeving van je verwacht. Daardoor bied je stressvolle situaties beter het hoofd. Het leven begint pas als je er voor kiest het volledig te (be)leven.

Ervaringen

"Ik ben bij Haptotherapie Amsterdam terecht gekomen op een moment in m'n leven dat mijn gedachten en gevoelens waren vastgelopen. De sessies met Miranda hebben me enorm geholpen om op een heel organische manier weer rust terug te vinden en in contact met mezelf en mijn omgeving te komen"

Wim (41 jaar)

"Mijn hele leven deed ik alles op wilskracht. Ik dacht dat dit de weg was om dingen te bereiken. Vol gas geven, no matter what. Totdat mij lichaam ‘ho’ zei en ik alles uit mijn handen moest laten vallen. In de therapie bij Miranda kon ik over alles praten, leerde naar mijn gevoel te gaan en deze te uiten en naar signalen van mijn lichaam te luisteren. Ik had namelijk lange tijd moeite met het échte vóelen van mijn eigen lichaam. Miranda’s begeleiding was zeer waardevol en gaf mij letterlijk ruimte . In alle openheid werden “pijnpunten” aangeraakt met veel betrokkenheid en compassie"

Lucas (44 jaar)

"Ik kamp al jarenlang met rugklachten (hernia). Daarnaast heb ik een gezin met jonge kinderen, een fulltime baan en een druk sociaal leven. Ik ben in de basis geneigd mijn (fysieke) klachten te negeren en “niet te zeuren en gewoon door te gaan”. Miranda heeft mij via haptotherapie weer laten inzien dat mijn rugklachten niet alleen fysiek van aard zijn, maar ook stress gerelateerd kunnen zijn. Het feit dat ik geen aandacht aan dat “buikgevoel” van stress en onrust gaf, maakte de fysieke klachten alleen maar erger. Door een tiental sessies bij Miranda herken ik het gevoel beter en kan ik sneller acteren door aan de bel trekken en rust te pakken.  Ik ben een zeer rationeel persoon, dus in eerste instantie stond ik wat argwanend tegenover haptonomie. Miranda is rustig, herhaalt waar nodig en koppelt af en toe ook wat theorie aan de sessies. Dat was heel fijn, omdat ik voornamelijk keuzes in mijn hoofd maak. Ik heb absoluut zeer veel winst behaald in mijn doelstellingen die ik vooraf met Miranda had opgesteld"

Emma (34 jaar)

"Miranda heeft mij geholpen weer in balans te komen na een moeilijke periode. Door haar natuurlijke oprechtheid en interesse, onze gesprekken en de haptotherapie zelf"

René (31 jaar)

"Haptotherapie is voor mij een fijne combinatie van over mijn gevoelens praten en in de praktijk met de behapbare adviezen van Miranda aan de slag gaan. De therapie heeft mij geleerd mijn gevoelens toe te laten en ernaar te luisteren. Miranda heeft mij middels praktische tips geleerd hoe ik wat vaker mijn hoofd 'uit kan zetten' en te handelen op basis van mijn gevoelens. Miranda is een erg lieve, zorgzame en fijne therapeute bij wie ik me gelijk veilig en op mijn plek voelde"

Femke (27 jaar)

"De therapie heeft me geholpen om meer in het nu te zijn en te aarden. Ik zat veel in het hoofd en tijdens de therapie heb ik geleerd om meer in mijn lijf te zitten. Ik kan hierdoor ook beter ontspannen. Verder heeft de therapie mij handvaten gegeven om beter om te gaan met o.a. stresssituaties op het werk en heb ik bepaalde patronen leren doorbreken. In de eerste periode na de geboortes van onze kinderen kon ik door de sessies weer meer tot mezelf komen en niet alleen gefocust zijn op alle nieuwe indrukken. Leren ontspannen en leren aanvaarden dat alle gevoelens OK zijn en hier niet over te oordelen. De aanrakingen heb ik altijd heel erg prettig gevonden en gaven mij direct ontspanning. Miranda is heel prettig en open. Geeft geen oordeel. Ik voelde me zeer op mijn gemak bij haar en heb veel gehad aan haar inzichten en handvaten die ze mij heeft geboden"

Doreen (37 jaar)

"Tijdens de behandelingen kon ik ruimte geven aan mijn gevoel, dat ging daarbuiten even niet, door een lastige situatie en een druk leven. Hierdoor kwamen mijn gevoel en ratio meer op één lijn en voelde ik me zekerder van mezelf. Dat zorgde weer dat ik met meer zelfvertrouwen keuzes kon maken en mezelf minder hard veroordeelde. Miranda luistert goed zonder te oordelen en laat je zelf achter antwoorden komen in een veilige omgeving"

Robin (33 jaar)

“De sessies bij Miranda waren zeer waardevol, ik kon over alles praten, in openheid waarin zware dingen wezenlijk aangeraakt werden met veel betrokkenheid en compassie”

Diana (39 jaar)

"Ik voelde mij heel welkom en veilig in de praktijk bij Miranda en ik vond het fijn hoe ze te werk ging naar aanleiding van doelstellingen. De sessies bestonden uit twee elementen: zowel het fysieke als mentale deel. Dat maakt dat ik mijn lichaam beter heb leren begrijpen. Zij kon mij heel duidelijk laten (door)voelen, en een spiegel voorhouden en voelde goed aan waar ik (meer) behoefte aan had. Ik vond het heel fijn en waardevol om op deze manier meer op mezelf te kunnen vertrouwen en de tools die zij aan heeft aangereikt in het dagelijks leven te gebruiken"

Anandi (28 jaar)

“Miranda heeft mij geleerd en laten ervaren om dichterbij mijn gevoel te komen om vanuit hier met meer vertrouwen en overtuiging in het leven te staan”

Chris (42 jaar)

“Ik denk nog vaak terug aan de sessies met Miranda, het is voor mij zo’n verrijking geweest en nog steeds vallen er zo nu en dan kwartjes. Het heeft mijn leven op zoveel manieren een positieve draai gegeven en daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor.“

Mirthe (36 jaar)

“Door de haptonomie-sessies en de liefdevolle aandacht van Miranda slaap ik veel beter, heb ik een oprechter en intenser contact met de mensen om me heen en maak ik veel beter gebruik van mijn kracht en talenten. Haptonomie zorgt ervoor dat er een scala aan gevoelens boven komt waarvan je je totaal niet bewust was. Eenmaal aan de oppervlakte kun je er mee omgaan, jezelf troosten en geruststellen bijvoorbeeld. De steun en liefdevolle aandacht van Miranda is hierbij helend. Het herstelt het contact met je gevoel waardoor het (weer) een betrouwbaar kompas kan zijn. “

Shura (60 jaar)

"Ik ben bij Miranda van Soest gekomen omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Voelde me onzeker over hoe ik in het leven stond. Ik had bijwerkingen van medicijnen die maakte dat ik vaak trilde. Toen ik bij Miranda kwam had ik geen ruimte meer en stapte voortdurend in dezelfde valkuilen. Daar kwam de chronische ziekte Lupus in fase IV bij en de laatste 10 jaar ook nog epilepsie bij. Ik stond niet open om erover te praten om mezelf te beschermen. Maar met Miranda ging praten ineens heel makkelijk en mijn angsten werden minder door de inzichten en handvatten die ik van haar kreeg. Miranda is zeer professioneel, respectvol, luistert goed en heeft een groot hart. Met haar mooie liefdevolle stem kreeg ik goede tips om naar mijn basis te komen. Er kwam ruimte voor mijzelf en kon dat ook toepassen in mijn leven.“

Patricia (45 jaar)

“Ik heb me vanaf het eerste contact prettig en veilig gevoeld bij Miranda, en de manier waarop de haptotherapie verliep. De therapie heeft mij enorm geholpen, ik heb mezelf beter leren kennen en geleerd te luisteren naar mijn lichaam en mijn gevoel. Het feit dat ik nu dichter bij mezelf sta, patronen in mijn karakter en leven herken en daarop kan inspelen merk ik dagelijks en ervaar ik als zeer waardevol. Ook het (leren) ontspannen, de (ademhalings)oefeningen en de rust die dat met zich mee brengt vind ik prettig, een uurtje alleen voor mezelf en mijn lichaam en geest, heel fijn!”

Ellen (46 jaar)

“In eerste instantie wist ik niet goed wat precies te verwachten van haptonomie, ik hoopte vooral dat het mij verder ging helpen. Bij Miranda voelde ik mij meteen op mijn gemak. Van haar heb ik via verschillende sessies geleerd om heel goed naar je eigen (onderbuik)gevoel te luisteren. Nu zitten mijn gedachtes en gevoel veel meer op één lijn.”

Silke (27 jaar)

“Ik heb na een aantal sessies met Miranda ervaren hoe ik meer ruimte voor mezelf kan creëren en wat voor een verademing (letterlijk) dat geeft. Miranda was mijn gids, die haar begeleiding steeds weer opnieuw afstemde op waar ik was in het proces. Professioneel, warm en doortastend." "Een cadeau aan mezelf  en een aanrader voor iedereen, die zijn gevoelswereld wil verrijken.“

Marie-José (50 jaar)

"Haptonomie is voor mij dichter bij jezelf komen. Het is soms lastig om op je eigen pad te blijven door alle ruis die je in het leven tegen kan komen. Miranda is iemand die op een hele prettige, natuurlijke manier je door het woud aan paden kan begeleiden. Zij straalt van nature rust en balans uit. Ze laat je je eigen weg kiezen, door je dichter bij je gevoel te brengen en dit zonder een zweverige aanpak."

Anouk (45 jaar)